Éljük túl az irodai munkát!

Ülésbetegség ellen

Ülésbetegség ellen

Cigiszünet?

2015. október 26. - EvaTer

Még mit nem!  : )

Szünetet tartani nagyon hasznos dolog, ha ezzel megszakítjuk hosszadalmas ülésünket.

Mi számít hosszadalmasnak? Ha már több, mint egy órája ül, nos, az már soknak számít. Tulajdonképpen dohányos kollégáinkat tekinthetjük szerencsésnek is olyan szempontból, hogy a muszáj az nagy úr számukra, tehát ha itt az ideje a következő szál ciginek, akkor felállnak, és kimennek a kijelölt dohányzó helyre, legyen az akárhol is a cég területén. Nálunk például a kapun kívül helyezkedik el, ami körülbelül háromszáz méterre van tőlünk, oda- vissza mindjárt hatszáz méter séta a friss levegőn, plusz egy-két emelet lépcsőzés. Tiszta haszon leszámítva a cigit.

Szóval a tanácsom a következő: amilyen gyakran teheti álljon fel és sétáljon egy kört, ha dohányos kollégái megtehetik, nyilván Ön is.

Esetleg azt gondolja, hogy mindegy is ha egész nap ülök, hazamegyek majd edzek egy kicsit. Sajnos, ez nem használ, nem úgy, ahogy gondolja. Több tanulmány is született már a témában, hogy a nyolcórás irodai munkában mozdulatlanságra ítélt dolgozók egészségén hatékonyan nem tud segíteni a rendszeresen végzett sporttevékenység, muszáj megszakítani a munkaidőt is egy kis mozgással.

A bejegyzés trackback címe:

https://ulesbetegsegellen.blog.hu/api/trackback/id/tr818023534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása