Éljük túl az irodai munkát!

Ülésbetegség ellen

Ülésbetegség ellen

Gerinccsavarás

2015. március 06. - EvaTer

Folytassuk a hát, gerinc tornáztatását! Az alábbi gyakorlattal megcsavarjuk a gerincet, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy olyan irányban is igénybe vegyük törzsünk izmait, illetve gerincünket, amelyek nem fordulnak elő mindennapi szokásos mozgásunk során.

Az emberek általában mindig ugyanolyan irányban terhelik, mozgatják gerincüket. Gondoljunk csak bele, hogy amikor dolgozunk a nap folyamán milyen tevékenységeket végzünk: lehajolunk, leguggolunk, ülünk, felállunk, háztartási munka során is előrefelé vagy oldalirányban mozgatjuk törzsünket. Ennek eredményeképp  hosszú évek alatt beszűkül gerincünk mozgástere, és mozgás hiányában a nem használt részek meszesedni kezdenek. Ezért fontos, hogy hátrafelé is gyakran hajoljunk, erre egyfajta lehetőség az alábbi mozdulat, mely elvégezhető akár az irodában is.

_gerinccsavar_59.png

_gerinccsavar_60.png

Kiinduló állásban álljunk egyenenes, tegyük csípőre kezünket. Vegyünk egy mély levegőt, és miközben kifújjuk, felsőtestünkkel forduljunk lassan balra olyan hosszú mozdulattal, amennyire csak tudunk. Fejünkkel kövessük a mozdulatot, ügyeljünk rá, hogy csípőnket tartsuk előrefelé. A mozdulat közben gerincünk erősen csavarodik. Tartsuk pár másodpercig, amíg jólesik. Utána lassan forduljunk vissza, és végezzük el a másik oldalra is a gyakorlatot.

Minél többször végzi valaki ezt a tornát, annál hajlékonyabb lesz a gerince, annál jobban megy a hátrafelé fordulás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ulesbetegsegellen.blog.hu/api/trackback/id/tr167245173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása