Éljük túl az irodai munkát!

Ülésbetegség ellen

Ülésbetegség ellen

Csodagyakorlat derékfájás ellen

2015. augusztus 08. - EvaTer

A korábbi írást folytatva, amiben megígértem, hogy elárum mit lehet tenni, ha az embernek becsípődik a dereka, és részben vagy egészben lehetetlenné válik a lehajolás, ülés vagy egyáltalán a létezés.

Számomra, ami használt a következő módszer: keressünk fel egy csontkovács szakembert, aki a megfelelő pozícióba visszahúzza a csigolyákat.

A fájdalom oka ugyanis a sok ülés következtében elmozduló csigolyák, majd a köztük kitüremkedő és becsípődő idegszál. Ezt persze lehet kenegetni gyógykrémekkel vagy izomlazító készítményekkel, legfeljebb ideig- óráig fejti ki a hatását, de a probléma gyökerét nem szűnteti meg. Ha orvoshoz megyünk, vagy egyenesen az ügyeletre, ott is legfeljebb fájdalomcsillapító injekciót adnak, de a fájdalom kiváltó okot ez sem szűnteti meg. Ha pedig nem kerülnek helyükre gerincünk csigolyái előbb- utóbb gerincsérvet kapunk.

Hihetetlen volt látnom, hogy aki alig tudott járni, csak oldalra erősen megdőlve sántikált, mert képtelen volt kiegyenesedni, miután helyrehúzta gerincét egy csontkovács, nemcsak hogy egyenesen járva jött ki a rendelőből, hanem  a fájdalmát is mintha elvágták volna.

Nekem is igazították már helyre a derekam, ugyanis az üléstől a 4-es, 5- ös számú csigolya rendszeresen elcsúszik. Ennek oka pedig az, hogy nem elég erősek a gerinc melletti izmok, hogy megtartsák a gerincet a helyén. Nemcsak nálam van ez így, szinte mindenkinél. Azért gyakori ez a jelenség, mert a derekunk izmait nem erősítjük napi tevékenységeink során, még az sem, aki fizikai munkát végez, és az sem, aki testépítő.

Ezt a speciális gyakorlatot kell végezni ahhoz, hogy a gerinc melletti izmaink kellően erősek legyenek, ezért is hívom csodagyakorlatnak, mert szinte ez az egyetlen mozgás, ami a gerinc melletti megfelelő izmokat tornáztatja, erősíti.

Jöjjön tehát a gyakorlat, ami használ:

cartoonhason_karemeles.jpg

 

feküdjünk hasra nyújtott kézzel. Kezeink és lábaink válszélességre legyenek terpeszben. Emeljük fel egyszerre a két kezünket és a két lábunkat a földről lassan, miközben vállaink is távolodnak a padlótól, közben fújjuk ki a levegőt, majd engedjük vissza a talajra. Csináljunk meg ebből 200 db- ot.

Persze először nem fog menni, legfeljebb ötven. Kitartó munkával tudjuk emelni az ismétlésszámot. Legalább fél év kell hozzá, ha napi szinten gyarkorolunk, hogy megedzük a gerincet tartó izmokat.

A fenti gyakorlatot és a szükséges ismétlésszámot is a csontkovács ajánlotta. Aki nem szeretne a derekával kínlódni, annak csak ajánlani tudom, hogy próbálja meg naponta csinálni ezt a hasznos gyakorlatot!

Szép napot mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://ulesbetegsegellen.blog.hu/api/trackback/id/tr427690166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása