Éljük túl az irodai munkát!

Ülésbetegség ellen

Ülésbetegség ellen

Hátfájás, derékfájás az irodában

2015. július 27. - EvaTer

 

ules_derekfajas.png

 

 

 

 

Érezte már, hogy fáj a dereka, ha hosszabb időn át ül egy helyben?

Gondolom igen. Nem is csoda. Az ember alapvetően nem az egész napos ülésre lett teremtve, a vázrendszer, az izomzat igényli a mozgást. Mozgás nélkül nincs megfelelő vérkeringésünk, és a nyirokrendszer sem tudja ellátni feladatát.

Az irodai munkaidőn túl végzett rendszeres sportolás sem képes kiküszöbölni a hosszas ülés következtében kialakuló káros hatásokat, csak enyhíteni képes azokon. Ezért lényeges, hogy a hosszantartó ülést szakítsuk meg mozgással többször a nap folyamán.

Ülés következtében legtöbbünknek először a dereka kezd el fájni, egyszerűen azért, mert nem jó testtartással ülünk, ráadásul a gerincet tartó izmok sem elég erősek, így az alsó csigolyák könnyen elmozdulnak helyükről, az ideg pedig kitüremkedik, majd becsípődik, ez pedig nagyon fájdalmas.

Előfordulhat, hogy mielőtt észbe kapna az ember és orvoshoz fordulna, már kialakult gerincsérvet állapítanak meg a szakemberek. Ehhez pedig nem kell nyugdíjas korúnak lenni, sem hosszú évtizedekig ülni. Több kollégám van, akiknek gerincsérve van és alig harmincöt évesek.

Kell ez nekünk? Ugye nem!

Részletesebben legközelebb arról, hogyan kell helyesen ülni a székben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ulesbetegsegellen.blog.hu/api/trackback/id/tr747658080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása