Éljük túl az irodai munkát!

Ülésbetegség ellen

Ülésbetegség ellen

Frissítsük fel lábainkat!

2015. március 20. - EvaTer

Az egész napos ülés nagyon elnehezíti a lábat, a szék nyomja combunk hátsó részén az ereket, megnehezítve ezzel az áramló vér útját, a mozdulatlanságtól nyugalmi állapotba kerül szervezetünk, lelassul a vér- és nyirokkeringés, mindez utat nyithat a trombózis kialakulására, további veszélyt jelent, ha valaki még fogamzásgátló tablettát is szed.

Trombózis kialakulásának lehetőségére figyelmeztetnek szakemberek, mely kialakulhat egy hosszú repülőút alatt is, ajánlják, hogy mozgassuk meg lábunkat, feszítsük izmainkat időnként. Az irodai ülőmunka veszélyeit sokan még mindig félvállról veszik, pedig ha egy fél napos repülőút már károkat okozhat szervezetünkben, miért lenne különb egy hónapokon, éveken át tartó irodai ülőmunka?

Lássunk néhány gyakorlatot, ami felfrissíti vérkeringésünket lábainkban:

1. álljunk fel székünkből, és csinálunk hintázó mozgást úgy, hogy először lábujjhegyre állunk, majd a sarkunkra   gördülünk, érezni fogjuk közben a vádlinkat és a lábszárunkban található izmainkat.

2. ülés közben nyújtsuk ki egyik lábunkat és feszítsük vissza a lábfejünket, majd feszítsük lefelé. Néhány ismétlés után csináljuk meg a másik lábunkra is ugyanezt.

atmeretezett.png

A bejegyzés trackback címe:

https://ulesbetegsegellen.blog.hu/api/trackback/id/tr237281323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása